Tuesday, May 17, 2011

PErKara-PerKara YanG Boleh MeroSaKKan HatiE

  • Jahil agama
  • Pergaulan dengan orang2 yang hatinya sudah rosak,hatinya mati dan menjadikan mereka sebagai teman
  • Suka berangan-rangan dan berkhayal tentang sesuatu yang takkan dapat dicapai
  • Bergantung dengan selain daripada Allah
  • Banyak makan dan sentiasa memikirkan tentang makanan,tidak menghiraukan halal haram dalam urusan makanan
  • Banyak tidur,orang yang banyak tidur mensia-siakan masa,pelupa dan pemalas


love,peace and respect

SahaBat SejatiE Sentisa DiHatiE..

UITM PartNEr
  • NIe kawan2 aku dekat UITM...kami semua bEsh frenZ satu kelas..n kami namakan kumpulan kami nie star Gurlz..haha,syu la punya keja but niCe...kami semua suka Group too n Epy sesama..semua Lawa2 kn??nie depa dressing comey2 coz time nie dinnEr cycom!!aku amek gambo depa satu2..yg ciut2 jaa..xtawu la nak cita apa tp dowg nie mang gilar2 lar..kami memanG kawan baik...sayang kat depa coz law xda depa xceria la hidup aku...Nama dah tertera kat atas Too..xpayah laa aku senarai dah satoo2..huhu,,Hope prsahabatan Kita kekal n xda jurang Yang Pisahkan kita...study sama2 n berjaya sama2...InsyAllah..
                                                                                               SMKP ParTnER
  • Nie plak kwn2 aku kat SMK Pendang...depa nie pn penyeri hidup aku,,beSh laa bila ingat2 balik, sekolah menengah laa tempat study yang paling best..banyak kenangan kat sana..Ngan depa nie la aku share suka duka dari ForM1 smpai la ForM5...kenalkan erk..yang ujung skali belah kanaN had atas Too Teah PKBM,Alia,HaziRah n Her Boy,thEn MimiE,FarIna,TiQaH,MirAH n yang tengaH2 ciut Too MursYida..ada lg yang aku TerLupa nak letak gaMbar...sorrY Yup Piah Azmi n Ummu BibaH..n aMai lg laa..Nie Pun aku CuriK gambaR depa Kt FB..da la Line lambat,paham2 ja lar...Huhu...yg penting Kt sniE aku sayaNg ampa Semua..CoZ ampa semua KaWan2 TerBaik bagi aku..xda hampa xCeria la hidup aku..ThaNks A Lot!!Luv U all With all My Heart..Muah!!
                                                                              SKAP PaRtNer(Sekolah KebangSaaN aYer PUteH)...
  • Last but not Least,,niE kwn2 time aku kecik dulu..Dari darJah satu sampai la darjah6..dulu kecik2 kan xpakai tudung..semua comey2 ja time too..haha,skunk masing2 da terpisah..Pindah umah,skul MenEngah pun xsama..Dulu beshh frenZ aku Aizzati,Bashiroh,Nabella,Siti Noor...banyak lg lah..xlupa jugak kat Una,YaniE,Aqilla,Killa pak Cat..Ifa...Sorry,,gambar Nie ja yg aku mampu Curik..huhu. Ampa semua still dalam Ingatan..Law ingat2 balik,sku; rendah pun best..men Aci ligan..senamrobik, cam2 lg lah KenanGan..tambah2 ngan Cikgu2 yg kami sayang(ckg zamri,Ckg Zul,Teacher Rahayu)... kenangan yang xdapat lupa jugk bila kita sama2 lari balik umah aku mek buah jambu n rambutan belakang umah...hhahhaaha,,maklum la umah aku belakang sekolah jaa..bunyi loceng pun dengaR... sweet memory laa kt SKAP..Windu plak kenangan2 too semua..hnn..miss u all!!!

love,peace and respect

Monday, May 16, 2011

Semalam aku ada pengalaman yang melucukan laa...haha,,terasa nak post kt snie,,saja2(xda kaitan dgn yg hidup atau yg mati)...CICAK!!!semalan dekat kul 1lbey da aku tido..sebelom tido mesti la g bilik air kn???haha...bila masuk ja dlm bilik aiR..tetiba aku ternampak dua ekor cicak tengah possing cantek punya kt dinding...
GamboO cicak nie aku curi kt blog owg nehh...coz kiut xcam cicak2 yg kita pernah tengok kn??emm.. sambung lik cita td..cicak2 too tengah dok dating,xtaw la depa sembang apa...yg aku nampak cicak jantan too diatas cicak betina...situasi yg lbey tepat lg depa tengah dok mengawan la kn??haha...jarang aku tgk binatang dok mengawan..bila aku buka ja lampu,cicak2 too terus lari lintang-pukang.Terkejot la toO...haha, lawak bagi aku,,xtoa la kt korang...but enjoy keyh...Lots Of Luv!!!

love,peace and respect

Sunday, May 15, 2011

Kisah Benar..

keNapa erk bila umo da semakin senja,,orang tua kita diabaikan...Perasaan mereka dimain-mainkan...
 Pengalaman niE memang aku rasa sendiri,,sebak hati aku bila mengenangkan nasib seorang ibu.............
      Niat aku bukan nak burukkan sapa2 tp just nak kita ambik iktiBar jaa...coz mugkin satu Ari nti kita akan mengalami nasib yg sama...

Dialog antara aku ngan tok(tapi sebenarnya nek aku):
AKU:Tok tunggu sat nak buat nasi goreng...depa tak masak noh!!!
(time nie aku bru bgun tido-waktu dirahsiakn-n aku ternampak tok tengah dok mkn nasi smalam ngan ikan goreng yg semalam gk kt dapo)...sebak aku tengok,,bila tok sedar aku bru bgun tido terus cepat2 dia bangun xtahwan nak wat apa,aku pun wat2 la sembunyi tepi dinding..kemudian tok terus buang nasi yg lebih too dlm tong sampah..aku pun wat2 baru my..emm tok pun mengelat wat2 nk p tandas(dy malu kot)...

TOK:xpayah laa..makan had mana ada sudah la..hai,,xyah2...(xbagi aku masak)
AKU:xpala la..tok tunggu sat,cek masak xsedap ngat laa..(malu2)

tok pun p nek atas nak semayang katanya..tapi zohor kn masuk g pun,,aku lak cari la bawang nk hiQieh wat nasi goreng..xjumpa pn..hala bukn umah aku,xtw depa tak kt mana bawang tOO..mybe dah abeh kot,aku pun cari la apa yg aku bleh letak lam nasi aku satgi nie,,isau sungguh takot xsedap..hala aku ngaku xpandai masak coz xpena belajar masak pn,,setakat besa2 toOO bley laa....tgk2 ada cabai tumbok yg semalam too lg dalam peti ais..haAA!!!bley wat modai nie bubuh dlm masakan aku.Aku pun tuang la lam belanga..goreng punya goreng akhirnya siap gk nasi goreng kosong aku,,nampak cam sedap..hehe

AKU:tok!!my makan neyh siap da..xtw la sedap ka x..xQeti masak(slow2 ja ckp)
TOK:emm xpa erh..makan la had mana ada..
AKU:tok minum aiQ pa??teh xda la tok..kopi xpa noh???
TOK:ha xpa erh aiQ pa pon..my la makan skali..

pas siap wat aiq aku pun p mkn skali..teman tok makan!!emm sedap gk aku wt nasi neyh..mybe sebab aku ikhlas mengoreng untuk tok kot..kami pun makan la dua smbey dy dok cita sal dri dy,,syok gk sebenaQnya sembang ngan org tua2 neyh..ambik pengalamn org kata..ksian aku pikiQ,,bila tua2 anak wat xtw ja..bukan nk jaga mkn pkai depa semua..too seb bek la tok kuat g,leh jalan..dok laQat g...hmm depa pun satu nk p mana pn masak la dulu pg2 too tngai kt tok..nie x p camtOO ja..kesian2,,pas makan aku pun g mdieE...

p/s:Hargailah jasa ibu bapa kita,jangan abaikan mereka diusia senja coZ aku asa depa lg sensetif dari boodak2 bila dah tua..law nak balas jasa depa besarkan kita memang xterbalas asanya..sayangilah mereka sementara mereka masih ada,,,...kasih ibu hingga ke syurga!!

 GAMBAR 1:saja nak letak gambar mak aku.ngan baby yg dia mengasuh.....

GAMBAR 2:Nie mak aku ngan cucu sulong dy..Putri Qaisara Amani..
love,peace and respect

cinta tak semestinya memiliki!!!


love,peace and respect

Thursday, May 5, 2011

Love you Is Suck!!!

Boy:

I saw her again today
I tried smiling at her, but she just looked away
I regret doing everything I did to hurt her
I know she wouldn't want me now
She's the only thing on my mind
I was stupid and naive, it shouldn't have ended
I wish I could tell her:
how much i need her 

Girl:

I saw him again today
He looks so happy
It hurts to know that I use to call him mine
I wish I still could call him mine
He's all i ever think about
I know it shouldn't have ended this way
I wish he knew:
how much i miss him 





love,peace and respect

Monday, May 2, 2011

Love like Two Fish in thE aQuariuM...

video
tayloR swifft-Mine....by faTiha..aa

love,peace and respect

Hidup terasa bosaN Tanpa Kawan2...



hwaaaa..hwaaa3,,dah 5 hari aku stay kt umah!!!awal2 perasaAn emang besh la dapat balik umah jumpa family,,, layan tb...p kedai ptg2,xpayah pkir study walaupun final exam aku emang hanco Aritoo aku Blender!!sah2 la kena rpeat mattee sem depan!!!bangang betoll,,time study xmw study,time xstudy lg la xmo study!!apa nak jd la Cek teha oi,,,eMMM...kt umah asa bosan lak,,nak g jalan2 na pun xtw...transport pn xda>>mula la fikiran aku melayang2 tingatkan suasana kt Merbok yg xbapa wangi tOO!!!puehhh...bau getah,,ari2 lepak ngan kgkwn,makan,p kelas,p tndas semua sama2,,gelak pun sama2!!!kih3...asa nk g ja u cepat2...sabo2 lg bpa minggu ja g kn???yg pasti jumpa kwn baru la lepas nie,,coz kena rpeat!!!aduhhhh...pnink2 n tensyenkan kepala aku jerk!!!

 


love,peace and respect